Szeretet in Slowakije

Eerste werkdag: veel indrukken...

Daar zijn we weer!

Vandaag een zeer indrukwekkende dag gehad...

Vanochtend was heterg vroeg, -zeker voor de lui, die laat zijn gaan slapen- maarja; om half 9 werden we verwacht op school. Dus daar stonden we dan; niet wetend wat ons te wachten stond. Gelukkig hadden we een tolk, een Slowaakse studente die Nederlands en Duits kon spreken. Dat was een hele verademing, na ons gepruttel in het Duits... Het was een goed georganiseerde school, met veel discipline. Dat verraste ons, want vorig jaar is het veel moeilijker geweest. Dat was dan wel een andere school, daar gaan we morgen naar toe. We hebben heel veel kunnen doen en we hadden dan ook veel plezier! Er zijn bijbelverhalen verteld door Andre, Marianne en Jannette, daarna hebben we armbandjes gemaakt met de kids. Ook de rest van de groep is actief geweest, Anne Marie, Johan en Aline hebben hun armen lam gedraaid bij het springtouwen. Want vooral dat was een groot suc6! Het was namelijk een onbekend spel... Anne en Adriaan hebben eenhetFCSlowakije opgericht, verschillendenog onbekende sterspelers zijn gescout. Dieke is van het springtouw naar het kingveld gerend enweer terug. En natuurlijk Bobbie niet te missen, hij was onze papparazzien fotograaf van bij de Hollandse fotoshoot!

Jullie horen al wel; we hebben een geweldige ochtend gehad.

Toen de middag, na een heerlijke lunch (maar natuurlijk veel te veel), zijn we naar een psychiatrisch centrum gereden in Neporadza. Wat we daar aantroffen was alweer heel indrukwekkend...Zo anders dan in Nederland, heel armoedig. We werden hier wel heel hartelijk ontvangen en kregen een uitgebreide rondleiding. Vooralhet muziek maken was een groot succes! Iedereen bloeidde op enook daar konden wij Gods liefde weer voelen!

Nu zitten we bijHelena en Georgy en vandaag dus extra veel foto's...

Vizlat

Vera

Complimenten voor de weergave van de dag.
Fijn te lezen dat jullie naast alle moeite die je op een dag kan ervaren, er toch gelukkig wel een ontspannende sfeer is. Leuke foto, van jongetje met de voetbal, daar doen jullie het voor geweldig
Succes, en sterkte voor jullie allemaal, en blijven genieten!

Tjerk Kamphuis

Hoi Allemaal

klinkt allemaal weer geweldig wat jullie daar doen, ik zie het weer helemaal voor me, je hebt een hele hoop lol, je lacht je rot af en toe, lekker aan de gang met die kids en met elkaar, maar ondertussen ervaar je de heftigheid van de situatie daar, zie je wat er om je heen gebeurt, maar ook zie je de blije gezichten, zie je wat het doet met de kinderen en ook met de volwassenen als je alleen maar simpel Gods enorme liefde laat zien, gewoon door je ding te doen, er voor ze te zijn, ieder op zijn eigen manier.
Zet hem op, het maakt echt verschil!
Geweldig leuk die foto's en die verhalen, vooral dat jongetje met die Neoperl voetbal, daar kan ik mee aankomen bij mijn superieuren, daar scoor ik punten mee!
Tjerk

liesbeth holtland

zo, ik ben weer helemaal op de hoogte, het ziet eruit alsof jullie het wel naar de zin hebben daar ! ik ben heel benieuwd naar alle verhalen bij terugkomst. groetjes van ons allemaal hier, veel liefs, mama liesbeth

Pieter en Henriët Schagen

Leuk om jullie verhalen weer te lezen op de weblog.
Fijn dat jullie zoveel kunnen betekenen voor de mensen daar en dat jullie Gods liefde aan hen mogen doorgeven.
Groetjes aan Helena en Georgy van Pieter en we wensen jullie nog fijne dagen toe en Gods onmisbare zegen bij alles wat jullie doen.

Groetjes, Henriët en Pieter