Szeretet in Slowakije

Rimavska Sec

Dag liebe Leute!

Na een hele drukke dag, eindelijk even ontspannen bij het huis van Helena en Georgy…

Vannochtend in een hectische stress vertrokken naar Rimavska Sec, waar we direct moesten beginnen aan ons programma. Gelukkig hebben wij een goed improvisatievermogen en met een beetje teamwork, kwamen we er wel!

We begonnen met het leren van een Nederlands lied; ‘Zoek eerst het koninkrijk’. Uiteraard hebben we deze ook in canon gezongen en bij de meeste klassen was dit een groot success.

Na dit lied hebben we het heartdrama gespeeld. Hiermee vertelden wij de kinderen, dat je je hart niet ‘zomaar’ weg moet geven. Wanneer je gekwetst wordt en je hart gebroken is, geeft Jezus je een nieuw hart. De meeste kinderen begrepen het, en sommigen vonden zelfs herkenning.

Daarna hebben we aan de hand van de posters van Marianne, de kleuren van het armbandje uitgelegd. Deze kleuren symboliseren de bijbel in 6 kleuren. Het armbandje vorig jaar ook gemaakt op deze school en het was gaaf om te horen dat sommige kinderen het armbandje nog hadden. Zo zien we echt resultaat van het werk wat hier vorig jaar is gedaan…

In totaal hebben we 7 groepen gehad en enorm genoten van de liefde en de aandacht van de kinderen. We moesten zelfs handtekeningen uitdelen!!!

Op deze school kregen we ook te eten, tussen de andere kinderen. Het was alweer vermicellisoep, aardappelpuree met ein schnitzel, saladesoep en een warme banaan (voor de vitamientjes). A. V. heeft hem zelfs meegesmokkeld in een servetje in zijn tas. Tsja…

Stefan de directeur van de school, heeft ons daarna rondgeleid in de zigeunerwijk van het dorpje. Wat een heftige ervaring weer, zoveel armoede en leed. En voor ons is het dan ook echt niet te begrijpen, dat die mensen er zelf voor kiezen… We kunnen ons verhaal niet ondersteunen met foto’s, want we mochten hier niet fotograferen.

Onze hoofden lopen over van ervaringen en shockmomenten, dus het was heerlijk dat we aan het eind van de middag even tijd voor ons zelf hadden. Anne Marie, Aline en Andre zijn met Helena naar een bejaardentehuis gegaan, en wij als jongeren (incl. Johan) zijn een stuk gaan wandelen. Ver kwamen we niet, want na een paar meter lagen we al in het gras te luieren en van het uitzicht te genieten. Het is hier namelijk echt supermooi! En lekker weer,, (Niet om jullie jaloers te maken hoor, maar wij hoorden allemaal regenverhalen van het thuisfront)

Helaas moeten we ons verhaal hier afkappen, want er staat ons (alweer) een heerlijke maaltijd te wachten. Helena zal voor ons koken. Dit wordt overigens onze eerst avondmaaltijd, want die hebben de vorige avonden maar overgeslagen…

Het is trouwens echt superleuk om al jullie reacties te horen en te lezen, dank jullie wel hiervoor! Ga zo door,,

Viszlat

Oke, nog een paar wist-je-datjes dan:

· Andre weer niet kan stoppen, vogels te spotten.

· En wij ze dan nog bij naam moeten leren ook…

· Aline op de heenweg alleen maar heeft liggen slapen

· En als ze niet sliep, reed

· En dan hele files veroorzaakte omdat ze geen rechts kent.

·

Reacties

Reacties

Wim Helder

Goed zo broer, ik ben trots op je.

Vera

Kanjers, jullie zitten km ver weg, maar door jullie verhalen en foto's zijn jullie zo dichtbij. Wat fijn om zulke stralende kinderogen te zien op de foto's.
Enenenene A.V. goed bezig met vitamientjes. Zorg goed voor jezelf, anders kun je niet voor een ander zorgen.
Fijne avond en slaap lekker!

mirjam smid

waarom krijg ik een ander idee bij die banaan van a.v.......... :)

mirjam smid

lieve mensen,

wat moet het mooi zijn om over God te vertellen. Dat je mag vertellen dat Jezus een nieuw hart wil geven.
In het weinige wat jullie daar kunnen brengen, mag je het mooiste, beste, grootste nieuws vertellen wat er is.
Wij bidden dat God de harten van de mensen wil openen voor Zijn Boodschap.
Dat jullie woorden en daden daarvan mogen getuigen!

Liefs Marcel en Mirjam

PS : bobske de foto's zijn prachtig !!

Rola

Gaaaaf, wat een verhaal!
`t Was , denk ik, een enorm heftige dag..zoveel indrukwekkende momenten, maar je moet ook hard aan de bak..`k voel jullie moeheid...moe, maar voldaan.
Het slurpt energie, maar geeft toch ook energie.
Wat geweldig gaaf dat er nog kids zijn die hun armbandje hebben bewaard; wat denken we vaak klein, maar Gods zegeningen zijn groots!!
`k Ben trots op jullie :-)) met zoveel enthousiasme en liefde daar aan het werk te gaan, met de mensen daar maar ook met elkaar..
Dat van die banaan snap ik niet zo goed :-(( was zo`n warm ding nou wel lekker of eh...niet zo...????
Heb je daar nog foto`s van Bob?

Geniet nog van de laatste (werk)dag, God omringt jullie met Zijn zorgzame Hand.
Dikke knuffel en liefs, Rola.

Rola

Trouwens, wees blij dat jullie van André alleen maar de namen van de vogels moeten leren, vorige keer kwamen er nog geluiden bij en daar zitten heel wat maffe tussen...pief, pief, tsjoek, priuw enz..

Welterusten, Rola.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!